Friday, 11 February 2011

Visual Studio 2005 deploy error after downloading a managed code application to a Windows CE6 R3 device

Thanks to William White for this:-

After deploying a managed code application to a windows CE6 R3 device you get a deployment error something like:

Deploying ‘C:\will\VBProjects\CEApp\bin\Debug\HelloWorld.exe’
Deploying ‘C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\SmartDevices\SDK\CompactFramework\2.0\v2.0\windowsce\diagnostics\’
Post-deploy error 0×00000001 returned after calling ‘\Windows\wceload.exe /noui \Windows\’.
========== Build: 1

Visual Studio 2005 will attempt to download the .NET CF 2.0 cab file ( and automatically install if the device does not already contain the run time (however the OS dependencies for the .NET CF 2.0 must be included in the WinCE6 image). It appears that the version of .NET CF 2.0 included with Visual Studio 2005 SP1 is not compatible with the R3 release of Windows CE6. To fix the problem, shutdown all instances of Visual Studio 2005 and simply download and install .NET CF2.0 SP2:

Try again and everything should be fine.

A successful deployment should then look something like:

DeviceApplication1 -> C:\Documents and Settings\XPMUser\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\DeviceApplication1\DeviceApplication1\bin\Debug\DeviceApplication1.exe
—— Deploy started: Project: DeviceApplication1, Configuration: Debug Any CPU ——
Deploying ‘C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\CompactFramework\v2.0\windowsce\wce500\armv4i\’
Deploying ‘C:\Documents and Settings\XPMUser\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\DeviceApplication1\DeviceApplication1\bin\Debug\DeviceApplication1.exe’
Deploying ‘C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\CompactFramework\v2.0\windowsce\diagnostics\’
========== Build: 1 succeeded or up-to-date, 0 failed, 0 skipped ==========
========== Deploy: 1 succeeded, 0 failed, 0 skipped ==========